A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Kisiskolásoknak

Darabjaink

Csalárd cukorka

Magyarország első drogprevenciós bábjátéka, Garay Zsuzsa meséjéből. A Személyesen Segíthet Alapítvány támogatásával juttatjuk el az óvodákba, melynek célja, hogy minél több kisgyerekhez eljusson az üzenet, miszerint Ne állj szóba idegenekkel! Ne fogadj el semmit idegenektől! Bízz magadban! Higgy magadban! Ne fordíts hátat a barátaidnak! Merj segítséget kérni!

A tavaszi ébredő erdőt egy gonosz manó járja, és színes cukorkát osztogat a gyerekeknek. Persze mindig olyanokat talál meg, akik épp elégedetlenek valamivel az életükben. Brumi türelmetlen és falánk, nem akarja kivárni a gyümölcsök érését, Tapsi Marcsi pedig nem akar a futóversenyen örök második lenni, gyorsan akar nyerni. Őz Gizella bármit megtenne, hogy ő nyerje a szépségversenyt, a róka család legkisebb lánya, pedig kevesebb gyakorlással szeretné megtanulni a verset. Mindegyikük hisz a gonosz manónak, hogy a cukorka segít az ő bajukon. De jaj, micsoda baj történik. Mackó újra elalszik, őzikét hányás gyötri, a nyuszi pedig egyfolytában szaladgál, mindennek nekimegy, nem bír leállni, a rókalány se tudja abbahagyni a versek szavalását... itt csak a tündér segíthet... Szerencsére elfogja a gonosz manót, és holdfényből szőtt varázstükröt tart a meggyógyult gyerekek elé, akik maguktól jönnek rá, hogy saját erőből kell elérniük a kívánt dolgokat...

szemelyesensegithet.hu
Király Kis Miklós (magyar népmese feldolgozás)

Igényes díszlettel és vajang típusú bábokkal való előadás az óvodás és kisiskolás korosztály számára. Volt egyszer egy öreg király s annak három lánya. A fekete felleg szemet vetett a lányokra, de a király nem adta őket. A felleg bosszúból elvitte a birodalomból a napot, a holdat és a csillagokat. Vajon ki képes visszaszerezni mindezt? Bizony csak Király Kis Miklós. És hányféle akadályt kell leküzdenie mindezért? Sárkányok, banya, manó, saját önzősége. Sikerül e neki helyt állni, kiderül az előadásból.

Élő szavas mesemondás

Babos Eszter előadásában két székely népmesét hallhatnak a gyerekek, melyet dramatizálva eljátszanak, majd megbeszélik a gyerekek által esetleg nem ismert szavakat, a régies nyelvezetet, a népmesék kialakulását, életben tartásának fontosságát.

Író - olvasó találkozó

Babos Eszter Molly és Milo, a szeleburdi manók mesekönyvsorozata már több budapesti iskolában bekerült a kötelező olvasmányok közé a második évfolyamon. Ahol ezt a könyvet dolgozzák fel a gyerekek, oda igényelhető INGYENESEN egy író olvasó találkozó, melyre ellátogatnak az azonos című bábelőadás bábjai is. Babos Eszter mesél a könyv születéséről, arról, hogyan készül el egy könyv, hogy alakul a történet. Mollytól és Milotól pedig bátran kérdezhetnek a gyerekek.

Az író - olvasó találkozó önállóan is megrendelhető egy rendhagyó irodalom óra keretében, hogy az írás, olvasás élményét közelebb vigyük a gyerekekhez.